zondag 28 november 2010

Setje voor Femke, eeuuh, toch maar voor Nienke

Femke had dringend winterkleding nodig, want alles is ineens te klein geworden! Dus maakte ik dit ballonrokje voor haar en een Antonia shirtje. Het rokje is van een heerlijke babyrig gemaakt, dus lekker warm. Toen ik de tailleband eraan maakte was ik bang dat die te klein zou worden, dus maakte ik de band iets ruimer (beetje smokkelen, het knoopsgat een beetje op het randje). Maar wat bleek met passen....ze verzoop erin! Hoe kan je je toch verkijken op dat soort dingen. Gelukkig vond Nienke hem ook erg mooi en zat hij haar als gegoten! Dus nienke heeft er weer een leuk setje bij (O ja, de Antonia viel ook te groot uit) Femke zit even in een lastige fase. 86/92 is al te klein, maar 98/104 valt nog te groot. Moet er maar een beetje tussen gaan zitten. Femke wou nog we heel graag op de foto met het setje en poseerde als een echt model.

6 opmerkingen:

 1. Wat mooi en zo leuk dat je zelf vanalles voor je dochtertjes kan maken! Heel lieve meid en zo prachtig geposeerd! Maak haar nu ook maar gauw zo'n setje!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het setje is erg leuk geworden! Jammer dan als het te groot blijkt :) Gelukkig heb je nog een dochter die het wel paste!
  En volgend jaar kan zij er misschien wel in :)
  De ballonrok is erg mooi! Heb je het patroon zelf bedacht of heb je hem ergens vandaan? Ik ben benieuwd, heb zelf namelijk al een aantal patronen geprobeerd maar nog niet een leuke gevonden!
  Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Cindy,

  Het patroon is uit de Ottobre nr. 4 van dit jaar. Ik vind hem zelf erg mooi qua model en niet moeilijk te maken. Succes!
  Groeten Renate

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel handig meerdere meisjes...past de een het niet dan past de ander het wel.Gezellig kleurrijk setje!!Nu nog en stetje voor Femke!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een superleuk setje! Heerlijk vrolijk die zal vast heel mooi staan!

  groetjes.. Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het setje is prachtig geworden zeg. En als je even wacht dan is je jongste er ook groot genoeg voor.

  Helemaal herkenbaar hoor, mijn oudste draagt nog steeds een nicky trui (onverslijtbaar die nicky stof) die ik 2 jaar geleden voor zijn jongere broertje maakte. Eens schuif ik hem door. :)

  Groetjes Denise

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.