zondag 28 november 2010

Setje voor Femke, eeuuh, toch maar voor Nienke

Femke had dringend winterkleding nodig, want alles is ineens te klein geworden! Dus maakte ik dit ballonrokje voor haar en een Antonia shirtje. Het rokje is van een heerlijke babyrig gemaakt, dus lekker warm. Toen ik de tailleband eraan maakte was ik bang dat die te klein zou worden, dus maakte ik de band iets ruimer (beetje smokkelen, het knoopsgat een beetje op het randje). Maar wat bleek met passen....ze verzoop erin! Hoe kan je je toch verkijken op dat soort dingen. Gelukkig vond Nienke hem ook erg mooi en zat hij haar als gegoten! Dus nienke heeft er weer een leuk setje bij (O ja, de Antonia viel ook te groot uit) Femke zit even in een lastige fase. 86/92 is al te klein, maar 98/104 valt nog te groot. Moet er maar een beetje tussen gaan zitten. Femke wou nog we heel graag op de foto met het setje en poseerde als een echt model.

Verjaardagsjurk voor ons nichtje

Ons nichtje Meike werd alweer 3 jaar. Ze wilde heel graag een draaijurk, een roze draaijurk om precies te zijn!. Haar mama koos de paddenstoelenstof uit en groot gelijk heeft ze, want ik kan er ook nog steeds geen genoeg van krijgen. Als borduurtje een elfje want daar is Meike momenteel helemaal weg van. Natuurlijk zit het elfje op een ....paddenstoel!

Meike was helemaal blij met haar nieuwe jurk. Ze heeft hem een paar dagen achter elkaar gedragen. Toen er een vlek op zat en hij in de wasmand was beland, graaide ze hem er gewoon weer uit en heeft hem nog een dag binnenste buiten gedragen, dan zag je de vlek niet!!!
Ha, ha, nou gelukkig viel die goed in de smaak!

maandag 15 november 2010

Aafke

Hier het tuniekje wat ik gemaakt heb voor Nienke. Hij staat heel erg leuk op een spijkerbroek en een effen shirtje eronder. De volgende keer zet ik de kruisbanden iets verder uit elkaar op de rug, dat zal nog leuker staan. Er gaan er zeker nog meer volgen. Ga er zeker ook wat van maken voor de webwinkel. Deze staat er al als voorbeeld in.
 

woensdag 10 november 2010

Weer wat nieuws

Zo weer eens een berichtje! Het was een beetje stil met de creaties, maar ik heb niet helemaal stil gezeten, wel wat rustiger aangedaan. Ook lagen bepaalde dingen al een tijdje klaar om op mijn blog te zetten, maar het kwam er maar niet van.

Op de collage de Tilda beren van de workshop die ik heb gegeven. Het was een leuke workshop en de beren zijn leuk geworden.
Een tuniekje/bloesje wat ik in opdracht maakte.

Een geboorte merklap voor mijn dochter (ze is pas twee, dus dat kon nog wel.
Een kraamcadeautje voor een vriendin, borduurtje op canvas

Twee shirtjes, 1 voor de webwinkel en de andere voor Femke. Die met het hertje is voor Femke (staat haar erg leuk, by the way)
En nog een rok voor Nienke met een gepimp shirtje. Ik moet zeggen de rok komt op de pop niet zo goed over, maar in het echt staat hij haar geweldig en ben ik er erg trots op.

Ook heb ik nog een mega leuk tuniekje gemaakt voor Nienke. Mijn eerste echte ontwerp! Hij is erg leuk en ik ga hem snel posten, maar hij zit nu in de wasmachine (moet ook gebeuren)

Zo dat was het weer voor nu.
Groeten Renate

donderdag 4 november 2010

Leuke sinterklaasproducten


 




Het is al bijna weer zover, de goede sint komt weer in het land. In de webwinkel staan nu hele leuke zelfmaakpakketten, om de leukste sinterklaaspoppetjes te maken. Het schilderijtje met Americo is met Tilda stof.. De andere pakketten zijn van vilt.