vrijdag 27 mei 2011

nieuwe rokjes


2 nieuwe rokjes gemaakt. De eerste is een Romo rokje van Farbenmix. Passend bij het spaghetti shirtje wat ik al eerder had gemaakt. Het stofje had ik al zo lang liggen en nu eindelijk eens iets er van gemaakt. De stof is alleen nog lang niet op, aangezien het rokje in maat 86/92 is. Dus nog maar wat bedenken wat ik er van kan maken.

Het tweede rokje is een Isabella van Cinderella zwergenmode. Dit rokje maakte ik voor Femke. Ik had een simpel shirtje bij de Hema gehaald en Femke mocht zelf een leuke applicatie uitzoeken op de markt. Ze koos voor het Geisha meisje. Die dus op het shirtje gezet met nog een ruitjesstof eronder en een bandje. Vervolgens bij de restjes stofbak wat bijpassende stofjes gezocht en zo van allemaal restjes weer een leuk rokje gemaakt. Ik bedacht me nog een leuk borduurtje te hebben van nog een Geisha, dus die er ook nog op gemaakt en mevrouw heeft weer een leuk setje.

Zo, nu weer verder met een bestelling voor een verjaardagsjurk voor een vriendinnetje van Nienke. Ze wou graag een Elodie, dus die ben ik nu aan het maken. Ik hoop hem vandaag af te hebben dus die foto volgt nog.

5 opmerkingen:

  1. Handig om weer een stelletje compleet te hebben!Erg mooi trouwens.Jammer dat je voorraad daardoor nog niet echt geslonken is:)Misschien iets maken wat veel stof gebruikt!of bewaren tot volgend jaar..Het andere rokje is ook een dotje.Is het nu een echte omslagrok?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @vlijtige lies,

    Ja het is een omslagrokje. Hij valt wel wat ruim, maar dat is met omslagrokjes niet echt een probleem. Ik vind het een onwijs leuk patroon en ga er zeker nog meer maken.

    Groetjes Renate

    BeantwoordenVerwijderen
  3. super leuk, de tweede set is mijn favoriet!! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke fleurige setjes!! Het omslagrokje is een mooi model!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw wat een vrolijkheid op je blog! Mooie dingen maak je!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.