vrijdag 23 september 2011

Werk in uitvoering

Ik ben druk bezig met de winterjas voor Nienke. Het wordt een Karla van Farbenmix. Een erg leuk patroon, denk en hoop ik. Alleen wat ongelooflijk veel patroondelen! Ik heb alles maar een beetje geordend op de grond liggen en het zag er zo gezellig uit, dat ik vond dat ik dat maar eens even vast moest leggen! Gelijk wat foto's geschoten van mijn werkruimte. Ik heb het net helemaal opgeknapt, maar het is nog niet helemaal af.  Er staan nog een aantal dingen op het bureau die op planken moeten gaan komen. Als mij "atelier" straks helemaal af is volgen er mooie foto's, beloofd. Onder de borduurmachine ligt het voorpand, daar komen 2 herten op, want Nienke vindt hertjes nu helemaal geweldig. Eerst wilde ze graag borduurtjes van Alice in Wonderland erop, maar dat heb ik uit haar hoofd gepraat. (nou ja, ik weiger het gewoon te maken, komt het meer op neer) Ik vind dat ze toch wel een beetje te oud wordt voor dat soort dingen (het arme kind is pas 5 en ik praat al over te oud!!!). Ik maak wel eens een shirtje met Alice erop, heb ik beloofd. Maar ik hoop dat de jas toch wel 2 winters mee kan en straks wil ze hem ineens niet meer aan, omdat die te kinderachtig is.
De jas gaat lekker warm worden. Hij wordt gevoerd met volume vlies en fleece. De fleece kleurt wel niet, maar die zie je toch niet en zo wordt de jas bijna helemaal UWYH! Alleen de rits heb ik niet liggen die moet ik nog aanschaffen. Ik ga snel verder, want school gaat alweer bijna uit en ik wil nog wat aan elkaar naaien voor die tijd. Wordt vervolgd.....

12 opmerkingen:

 1. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat, lijkt me ook zo heerlijk om kleding te maken voor je eigen kind. Ik heb me er nog niet aan gewaagd... Misschien maar eens starten met een simpel rokje? Succes met je project en ik kijk uit naar de foto's!
  Groetjes
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn inderdaad een héleboel patroondelen... Succes en veel plezier met de puzzel... eh... winterjas, hahaha.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, serieuze werken aan de gang! Ik ben alvast heel erg benieuwd naar het eindresultaat en kom zeker nog eens kijken hier...

  Ps: leuke blog, ga je volgen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben benieuwd hoe het word, maar dat zel best een leuk resultaat zijn!
  Ik wil ook een winterjas maken, maar zit nog te dubben over de voering. Jij schrijft over volumevlies en fleece. De fleece zie je dan aan de binnenkant? en het volumevlies zit er dan tussenin? Omdat je schrijft dat de fleece niet kleurt, maar dat je het toch niet ziet, vroeg ik me even af hoe je het bedoelde.
  groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Danielle
  De binnenkant van de jas wordt groen met witte stippen, daaronder de fleece en volumevlies en voeringsstof om de jas een beetje winddicht te maken. Erg veel laagjes dus! Ik was eerst niet van plan om de fleece er tussen te doen, maar ik vond de jas te dun worden zonder, vandaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh nu snap ik het. Dan ga ik het waarschijnlijk ook op jouw manier doen.
  groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Er ligt al heel wat geknipt zo bij elkaar. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat!

  Groetjes mama C

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Net een puzzel die uit veel stukjes bestaat al die verschillende deeltjes.Maar het klinkt goed,dus ik ben erggg benieuwd naar het eindresultaat! Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een werk, snap dat je dat niet voor 1 winter wilt doen. Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Soms is het inderdaad erg handig om alles lekker uit te stallen om het overzicht te bewaren...ben erg benieuwd naar het eindresultaat!!
  Ingeborg

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ooo die kleurtjes zien er geweldig uit zeg!!
  Het wordt vast prachtig.
  Wat een geweldig behang heb je trouwens op de muur, mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat ziet er goed uit! Ook een erg leuke en gezellige werkplek! Ben heel benieuwd naar het eindresultaat! Succes.
  groetjes Marieke

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.